Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η πρώτη επαφή με τη Ρομποτική

Στο 1ο και 2ο μάθημα κάναμε μια εισαγωγή στη ρομποτική μέσω του Lego kit. Είδαμε στον προτζέκτορα οδηγίες και εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός Lego ρομπότ. Στη συνέχεια αρχίσαμε να δημιουργούμε το ρομπότ μας, έχοντας και ψηφιακά αλλά και εκτυπωμένες τις οδηγίες-βήματα για την κατασκευή. Οι μαθητές έχουν χωριστεί σε 2(δυο) ομάδες εργασίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλωσήρθατε στο...μέλλον!

Στο παρόν  blog θα σας παρουσιάσουμε ορισμένες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο 88ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Αίθουσα Πληροφορικής . Οι μαθητές της Δ'-Ε'-ΣΤ' Τάξης του Ολοήμερου αναμορφωμένου προγράμματος του σχολείου μας δημιούργησαν έργα Ρομποτικής Lego, με το Lego kit WeDo 2.0, στο εργαστήριο του σχολείου μας μαθαίνοντας με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο . Ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής Δημήτριος Σαββουλίδης είχε την επίβλεψη και καθοδήγηση των μαθημάτων.

To ρομποτάκι που..."βλέπει"

Στη συνέχεια των μαθημάτων μας ολοκληρώσαμε επιτυχώς την κατασκευή του ρομπότ . Το ρομποτάκι Lego εκτός από τον εγκέφαλο(smarthub) , ο οποίος συνδέει την κατασκευή μας με τον ηλ. υπολογιστή, έχει και αισθητήρα κίνησης , ο οποίος το βοηθάει να…βλέπει ! Στην συλλογή φωτογραφιών παραπάνω βλέπετε τους μαθητές στα τελευταία βήματα της κατασκευής.